Bemutatkozás

Szentgyörgyvölgy Vas és Zala megye határán, a szlovén határ mellett, az Őrség, a Göcsej és a Hetés találkozásánál fekszik. Lakóinak száma kb. 400 fő. A falu szerkezete ún. szeres elrendezésű, a falurészek távol helyezkednek el egymástól. Gyönyörű tája erdős, dombos, völgyes, levegője kiváló. Területe az egykori Őrvidékhez tartozik, lakói a honfoglalás táján szabad őrök voltak, akik fegyveres szolgálataikért nemességet kaptak.

Bővebben a faluról: www.szentgyorgyvolgy.hu

A neves kézilabdás házaspár, Gódorné Nagy Mariann és Gódor Mihály két évtizede telepedett le Szentgyörgyvölgyön és hozta létre a GÓ-NA Őrségi Szabadidőközpontot. A szabadidőközpont, a falu központi részétől kissé távolabb, a Felső-Farkasi részen található, rétek, erdős területek veszik körül, határainál folyik a Szentgyörgyvölgyi-patak.

“Ezt a szabadidőközpontot tulajdonképpen a gyerekeknek építettük meg, ráépülve az osztálykirándulásokra, erdei iskolákra, a nyári táborokra, de itt a gyerekek mellett rengeteg család jön gyerekekkel, baráti társaságok jönnek sportnapokra.”- nyilatkozta régebben Gódor Mihály.

2017 végén a Gódor házaspár és az akkor frissen alakult szentgyörgyvölgyi Elevenszeg Szolgáltató és Kereskedelmi Szociális Szövetkezet együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá egymással. A szövetkezet ennek birtokában turizmusfejlesztés témakörben adott be munkahelyteremtő pályázatot az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság FÓKUSZ programjába. A pályázat nyert és a szövetkezet idén áprilistól üzemeltetője lett a 4 hektáros szabadidőközpontnak, melyben több mint 100 fő részére szállás és étterem valamint sportpályák, medence, játszótér, kerékpárkölcsönző és más érdekesség is található.

A hely kiválóan alkalmas baráti társaságok, családok, vállalati rendezvények, sportnapok, osztálykirándulások, nyári táborok erdei iskolák számára.